tort caise mic

Tort Pentru Copilasi

Am fost rugata de o prietena sa fac un tort pentru copilasi, bebelusi mai bine spus.  Pregateau mamicile un party, serbau primul an din viata, in noua lor postura (pe semne ca a fost frumos).

Am schimbat un sir de mesaje cu multe intrebari: sa nu fie cu miere, sa fie cu ingrediente bio, sa nu fie prea dulce si sa nu aiba ciocolata (pretentiosi mai sunt bebelusii astea). 🙂

Ca sa vezi ca mi-a dat un pic batai de cap, pentru ca aveam impresia ca aveam de facut ceva super complicat. Ciudat este ca noi oamenii cand intram in zona de confort, tare ne mai place sa zabovim acolo si cand apare o provocare nu ne este confortabil.

Norocul nostru este ca avem langa noi oameni care ne pot face sa intelegem ca fiecare lucru nou este de fapt un pas catre evolutie.

Asa mi-am dat seama ca “NOU” nu inseamna neaparat ceva complicat, este chiar mai simplu decat ne asteptam.

Si uite asa fac eu torturi si mai invat cate o lectie. 🙂

P.S. Tin sa multumesc Ralucai ca m-a ajuta la ornat, cu ajutorul ei copilasii si mamicile au avut parte de un soare.

 

Instructions

  • 1. Pentru Blat: Punem in robot (Vitamix): fulgii de ovaz, migdalele si le maruntim pana obtinem o faina.
  • 2. Peste faina adaugam 60g de curmale (restul de curmale le pastram pentru crema) si le pasam pana obtinem un aluat lipicios.
  • 3. Intindem aluatul intr-un inel culinat si il punem la frigider.
  • 4. Pentru Crema: Topim uleiul de cocos, adaugam zeama de la o jumatate de lamaie, apa, curmalele, si le pasam.
  • 5. Adaugam nucile caju hidratate si maruntim pana obtinem o crema fina.
  • 6. Turnam crema peste blat, ornam cu caise proaspete, goji si punem tortul la congelator pentru aproximativ 6 ore.