Tocăniță de Mei

Am cumpărat o pungă de mei de la Solaris, care avea pe ambalaj 3 rețete incluse.

De obicei sunt mai rebelă și nu prea mă uit pe etichete, dar de data asta mi-a atras atenția mesajul „Postul are Rost”.
Ce fain e că atunci când mănânci numai vegetale, nu mai ții cont de post. E ca în vacanță, te relaxezi fără să te mai intereseze ce zi a săptămânii este.

Pentru că ambalajul a parut atat de atractiv, am decis să urmez rețeta propusă de cei de la Solaris și am făcut o alegere minunată.

Pentru că a iesit ceva delicios, mi-am propus să o împart cu voi.

P.S. De ce sunt 2 fuculițe în imagine? Este prea bun ca să nu mai împarți cu cineva.

Instructions

  • 1. Tragem la tigaie morcovul, ceapa, sarea și lingurița de turmeric.
  • 2. Separat fierbem meiul, la foc mic 20-30 minute. La 2 căni de mei aproximatic 3,5 căni de apă.
  • 3. Scurgem meiul dacă are surplus de apă și adăugăm în tigaie, punem și mazărea, turnăm 1 cană de apăși lăsăm la foc mic pentru 15 minute.
  • 4. Tragem 50g de caju la tigaie până se rumenesc sau se poate folosi caju crud.
  • 5. Când s-a evaporat apa și preparatul este gata, adăugăm piperul.
  • 6. Mărunțim caju peste fiecare farfurie și servim celor dragi alături de o salată.