Salata de dovleac

Salata cu Quinoa

Cum sa faci sa ai mereu culoare in farfurie? Iti cumperi cele mai colorate alimente si te joci cu ele pana iti ies cele mai gustoase si mai vesele retete.

Salata asta a fost testa de multi prieteni si avut super succes, asa ca merita sa o incerci si tu. 🙂

Instructions

  • 1. Se spala boabele de quinoa si se pun la fiert in 250ml de apa, se fierbe la foc mediu 20 minute. Dupa ce s-a fiert se scurge ecestul de apa si se lasa la racit.
  • 2. Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se spala dovleacu sau cartofii dulci, se feliaza, se stropeste cu ulei de masline si putina sare, se pun feliile de dovleac pe tava si dau la cuptor 25-30 de minute. Cand dovleacul sau cartofii dulci sunt gata, se scot de la cuptor si se lasa la racit.
  • 3. Pentru a prepara dressing-ul: Intr-un castron mic, se combina ulei de masline, zeama de lamaie, muștar și sare.
  • 4. Pentra a asambla salata: Intr-un castron mare de salata, se adauga rucola bine spalata, quinoa, feliile de dovleac sau cartof dulce, merisoare uscate, nuci, apoi se stropesc cu sos. Se amesteca usor salata si se serveste imediat.