poza mica salata

Salata cu Quinoa

Imi plac salatele hranitoare pline de nutrienti, proteine si vitamine. Mai ales ca in piata gasesti atat de multe legume colorate, pe care le poti folosi in multe combinatii.

Cand am descoperit quinoa, stiam ca este bogata in proteine, ca nu are gluten si ca este un superaliment. Astazi o folosesc des in bucatarie sub forma de pilaf de quinoa sau simpla in salate. Apropo, sa nu uiti sa o hidratezi cateva ore inainte si apoi sa o clatesti bine, ca sa nu iti iasa mancarea amara.

Asa ca daca vrei sa adaugi putin mai multa proteina in salata ta, foloseste cu incredere quinoa.

Pentru ca sunt deseori intrebata ce ulei folosesc la salata, recomandarea mea este sa alegi un ulei de masline extravirgin. Eu folosesc unul care are o aciditate pana in 0,3%, facut din masline culese manual, are un miros puternic de clorofila (semn ca este bogat in polifenoli, un antioxidant care imi protejeaza sistemul cardiovascular).

Recomand sa folosesti o lingura de ulei la un bol mare de salata, mai bine putin si bun decat mult si de slaba calitate.

Uleiul pe de care sunt indragostita il gasesti pe: www.mediteranea.ro

Instructions

  • 1. Taiem toate legumele, le punem intr-un bol impreuna cu quinoa fiarta*, scursa si racita, uleiul de masline, zeama de lamaie si sare.
  • 2. Se amesteca bine si se serveste la pranz sau la cina.
  • 3. CUM SE FIERBE QUINOA? 250g de quinoa, 500 ml de apa. Se fierbe 12-15 minute.