dovlecei mica

Dovlecei Umpluti cu Hrisca

Pentru ca mai ajung din fericire si pe la piata, am ocazia sa gasesc tot felul de legume, de parca nu s-ar gasi si la supermarket, numai ca simti o alta energie cand vezi in jurul tau numai fructe, legume si verdeturi.

Si uite asa am ajuns eu intr-o duminica la Piata Obor si m-am intors cu sacosele pline cu de toate, printre ele si 6 dovlecei rotunzi.

Initial m-am gandit sa ii fac cu orez, dar m-am razgandit repede cand mi-am dat seama ca hrisca ar fi mult mai potrivita.

Asa ca m-am echipat, am dat drumul la coptor si am inceput treaba. 🙂

Instructions

  • 1. Dovleceii se spala se taie varful si se scobesc cu ajutorul unei linguri, nu aruncam interiorul, il vom folosi in compozitie.
  • 2. Intr-o tigaie punem uleiul de masline, ceapa tocata, interiorul dovleceilor, tijele de telina tocate, rosiile maruntite si le inabusim la foc mic, aproximativ 10 minute.
  • 3. Cand legumele sunt gata adaugam usturoiul drobit, sarea si piperul.
  • 4. Hrisca maro se poate fierbe (200g hrisca+ 400ml apa) sau se poate pune la hidratat in apa rece aproximativ 3 ore.
  • 5. Dupa ce s-a fiert sau s-a hidratat, o scurgem bine de surplusul de apa si o adaugam in tigaie peste legumele sotate.
  • 6. Dam drumul la cuptor la temperatura de 180-190 de grade.
  • 7. Umplem dovleceii cu hrisca si ii coacem 25-20 de minute.